چنا دل ڀيل | مصالحو ۽ تنگي چنا دال جي چاهت



مصالحي دار ۽ ٿانو چنا دال ڀيل پاڪئي بهل جي پاڪائي هڪ ٻي مزيدار تغير آهي ، جيڪا بهل خالص جي ورڊي ۽ ڀيل پاڪ جي ترڪيب جي گيلي ورزن کان علاوه. اهو هندستان جي اڪثر علائقن ۾ مشهور گلي جو کاڌو آهي. چنا دال بههل هڪ تمام سادي ۽ جلدي ترڪيب آهي. مثالي چهٽ جڏهن توهان ڪنهن مصيبت ۽ ڇانيل سان گڏ ڪنهن به مشروب يا ڪافي يا چانهه سان کائڻ چاهيندا آهيو. ان کي ذائقي ۾ ڪشادو ۽ مصالحو هئڻ گهرجي.

                                   



اجزاء:

  • 2 کپ مسالا چنا دال (مصالحو ۽ ڀريل بنگال گرام)
  • 1 وچولي قد واري پیاز ، تمام ڇڪيل
  • 1 وچولي قد ٽماٽو ، تمام چٽي ڀريل
  • 1 سائو مرچ ، تمام چٽي نموني
  • 1 ڪڪڙ ، تمام چٽي ٿيل ڪٽي
  • 1 جو چمچو ڪنارو ، ڪٽي
  • ½ يا 1 چڻ جو چمچ ليمن جو رس
  • 1 چمچ چاٽ ماسلا پاؤڊر
  • پسيل پيپيدي ، اختياري
  • سجاڳي جي لاءِ ايس
  • ڪجهه دھنيا گارنش ڪرڻ لاءِ

ڪيئن ٺاهجي:-

  • پهرين هڪ پيالو ڪ Takeو
  • مسالا چنا دال شامل ڪريو
  • هڪ پيالي ۾ ڪٽيل پياز ، ٽماٽو ، هري مرچ ، ڪڪڙ ، هرايا پتا شامل ڪريو.
  • چاٿا مسالا ، ليمن جو رس ۽ پسا پيپر شامل ڪريو (اختياري) ، چ Mixي طرح سان گڏ ڪيو.
  • سيوي ۽ ڪنوار سان گڏ مٿي تي پليٽ يا ٿانو ۾ چت پوري ڪري خدمت ڪريو.
  • جيڪڏهن توهان هن چنا دال کي فوري طور تي نه کاڌو ته پوءِ اهو نم ٿي ويندو ۽ توهان کي مزيدار مزو نه ايندو.

چانهن يا ڪافي يا ڪنهن به مشروب سان چنا ڀيل چانط جو مزو وٺو.
 

 

Post a Comment

0 Comments