مصالحي دار ۽ ٿانو چنا دال ڀيل پاڪئي بهل جي پاڪائي هڪ ٻي مزيدار تغير آهي ، جيڪا بهل خالص جي ورڊي ۽ ڀيل پاڪ جي ترڪيب جي گيلي ورزن کان علاوه. اهو هندستان جي اڪثر علائقن ۾ مشهور گلي جو کاڌو آهي. چنا دال بههل هڪ تمام سادي ۽ جلدي ترڪيب آهي. مثالي چهٽ جڏهن توهان ڪنهن مصيبت ۽ ڇانيل سان گڏ ڪنهن به مشروب يا ڪافي يا چانهه سان کائڻ چاهيندا آهيو. ان کي ذائقي ۾ ڪشادو ۽ مصالحو هئڻ گهرجي.
اجزاء:
- 2 کپ مسالا چنا دال (مصالحو ۽ ڀريل بنگال گرام)
- 1 وچولي قد واري پیاز ، تمام ڇڪيل
- 1 وچولي قد ٽماٽو ، تمام چٽي ڀريل
- 1 سائو مرچ ، تمام چٽي نموني
- 1 ڪڪڙ ، تمام چٽي ٿيل ڪٽي
- 1 جو چمچو ڪنارو ، ڪٽي
- ½ يا 1 چڻ جو چمچ ليمن جو رس
- 1 چمچ چاٽ ماسلا پاؤڊر
- پسيل پيپيدي ، اختياري
- سجاڳي جي لاءِ ايس
- ڪجهه دھنيا گارنش ڪرڻ لاءِ
ڪيئن ٺاهجي:-
- پهرين هڪ پيالو ڪ Takeو
- مسالا چنا دال شامل ڪريو
- هڪ پيالي ۾ ڪٽيل پياز ، ٽماٽو ، هري مرچ ، ڪڪڙ ، هرايا پتا شامل ڪريو.
- چاٿا مسالا ، ليمن جو رس ۽ پسا پيپر شامل ڪريو (اختياري) ، چ Mixي طرح سان گڏ ڪيو.
- سيوي ۽ ڪنوار سان گڏ مٿي تي پليٽ يا ٿانو ۾ چت پوري ڪري خدمت ڪريو.
- جيڪڏهن توهان هن چنا دال کي فوري طور تي نه کاڌو ته پوءِ اهو نم ٿي ويندو ۽ توهان کي مزيدار مزو نه ايندو.
چانهن يا ڪافي يا ڪنهن به مشروب سان چنا ڀيل چانط جو مزو وٺو.
0 Comments